PSV loopt rood aan en verliest ongeslagen status in Youth League

Siep Engelen24 okt 2023, 16:09
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:19

PSV Onder 19 heeft dinsdagmiddag een nipte nederlaag geleden in de UEFA Youth League. Tegen de beloften van RC Lens werd het 2-1. PSV kwam al heel snel op achterstand door een fraaie goal van Ayanda Sishuba. Tai Abed zorgde voor rust op schitterende wijze voor de gelijkmaker. Na rust had PSV het beste van het spel, maar liep het, mede door twee rode kaarten, tegen een 2-1 nederlaag aan. De winnende goal kwam op naam van Anthony Bermont.

De manschappen van Vincent Heilmann kwamen al na zeven minuten op een 1-0 achterstand. Ayanda Sishuba schoot onberispelijk raak namens Lens en liet PSV-doelman Niek Schiks met een schot in de linkerbovenhoek kansloos.

Daarna had PSV meer balbezit en kreeg het ook kansen via onder meer aanvoerder Jason van Duiven. De spits, die tot dusver al twee keer scoorde in de Youth League, kwam niet verder dan een kopballetje.

Na een half uur spelen kwam PSV langszij door een fraaie goal van Abed. De Israëlische aanvaller maakte op prachtige wijze de gelijkmaker voor de Eindhovenaren. Hiermee gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in.

Ook na rust hadden de Eindhovenaren het beste van het spel en creëerde het veel meer kansen dan de thuisploeg. Echt doordrukken zat er echter niet in voor de talenten van PSV.

Lens, dat de eerste wedstrijden tegen Sevilla en Arsenal had gewonnen, werd in de 81e minuut geholpen door de scheidsrechter, die PSV-verdediger Emmanuel van de Blaak met rood van het veld stuurde na het ontnemen van een directe scoringskans.

Direct daarna kwam PSV met de schrik vrij, nadat een speler van Lens de bal tegen de lat kopte. Op dat moment moest de knop om bij de Eindhovenaren, die er met een man minder voor moesten zorgen dat er op zijn minst één punt over de streep werd getrokken.

Niet veel later ging het alsnog mis. In de 85e minuut werd het numerieke overwicht van Lens uitgedrukt op het scorebord: Anthony Bermont maakte de 2-1 voor de Fransen. Een flinke domper voor PSV, dat de gehele wedstrijd het beste van het spel had.

De Eindhovenaren eindigden het duel zelfs met negen man. Invaller Eus Waayers kreeg, net als Van de Blaak, de rode prent te zien van de arbiter.

PSV staat door de nederlaag in Frankrijk na drie wedstrijden op vier punten in de Youth League en bezet hiermee de gedeelde tweede plek in de poule. Lens staat met negen punten uit drie wedstrijden bovenaan.