voetbalzone

'PSV maakt zich sterk voor puntenaftrek noodlijdend Real Betis'

Bart Kruyt04 okt 2011, 07:30
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2011, 07:30
Advertentie

PSV is het wachten op de 1,75 miljoen euro die het nog tegoed heeft van Real Betis na de transfer van Robert meer dan zat. De Eindhovenaren werden al een tijdje geleden in het gelijk gesteld door de FIFA, maar desondanks wachten zij nog altijd op hun geld. Volgens Diario de Sevilla voert PSV de druk op en eist de club nu een puntenaftrek voor het noodlijdende Betis.

/

De FIFA eiste vorige week al dat de Spaanse voetbalbond Real Zaragoza een puntenstraf van zes punten zou opleggen in een vergelijkbare zaak, omdat deze club verzuimt om veertien miljoen euro te betalen aan Shakhtar Donetsk voor Matuzalém. Een advocaat van PSV heeft onlangs contact opgenomen met de advocaat van Shakhtar, omdat de Eindhovenaren hetzelfde traject wil afleggen.

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft de puntenaftrek van Zaragoza nog niet officieel gemaakt, maar onder druk van de FIFA is de kans groot dat de huidige nummer twaalf van de Primera División moet gaan inleveren. PSV wil dat ook Betis, dat momenteel zevende staat met twaalf punten, wordt gestraft. Wordt vervolgd.

Bezig met laden …