voetbalzone

PSV meldt akkoord en kan alsnog flink bedrag overhouden aan miskoop

Wessel Antes03 jul 2023, 10:20
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 10:20
Advertentie

Maximiliano Romero blijft langer bij Racing Club, zo maakt PSV maandagochtend bekend via de officiële kanalen. De huurovereenkomst tussen beide clubs is verlengd tot 1 januari 2024. De vorige optie tot koop is daardoor niet gelicht, maar in het nieuwe huurcontract is volgens Argentijnse media een optie van 2,5 miljoen euro opgenomen. Racing Club heeft momenteel financiële problemen, maar had Romero dolgraag definitief willen overnemen. De kans lijkt daardoor groot dat dat in januari wel gaat gebeuren.

Racing Club zit krap bij kas, maar lijkt komend kalenderjaar toch miljoenen over te maken naar Eindhoven. Romero zelf hoopt daar ook op, want bij een definitieve transfer kan hij zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2026. Bij PSV ligt de aanvaller momenteel nog een jaar vast, maar mogelijk vertrekt hij dus in januari. De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen houdt dan toch nog een aanzienlijk bedrag over aan de uittocht van Romero, die in 2017 voor maar liefst 10,5 miljoen euro werd overgenomen van Vélez Sarsfield.

Het vertrek van Romero laat zich hoe dan ook voelen bij PSV. De Argentijn gaat de boeken in als miskoop. De 24-jarige spits liep al meerdere (zware) blessures op en wist om die reden nooit zijn stempel op zijn Nederlandse avontuur te drukken. In totaal speelde Romero slechts zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van PSV, waarin hij goed was voor één doelpunt en twee assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 2,8 miljoen euro.

In het afgelopen seizoen speelde Romero al op huurbasis voor Racing Club, dat daarvoor een huursom van 700.000 euro exclusief zijn salaris betaalde. In totaal speelde Romero 45 wedstrijden voor de Argentijnse club, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 5 assists. Hoewel Racing Club er financieel niet goed voor staat, ziet de club het halen van Romero als een buitenkansje. De clubleiding denkt dat de spits in de toekomst een veelvoud waard kan worden van het bedrag dat PSV eist bij een definitieve transfer. Zodoende kan Romero de kassa in Eindhoven alsnog laten rinkelen in januari.

Bezig met laden …