voetbalzone

PSV meldt zich ondanks boodschap van Drommel 42 kilometer verderop

Wessel Antes06 jul 2023, 18:50
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 18:50
Advertentie

PSV wil doelman Etienne Vaessen overnemen van RKC Waalwijk, zo meldt journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf donderdagavond. Hoewel reservedoelman Joël Drommel donderdag nog heeft aangegeven voor zijn kans te willen knokken, zijn de Eindhovenaren al op zoek naar een geschikte vervanger. De 27-jarige Vaessen is in beeld en technisch directeur Earnest Stewart heeft dat al kenbaar gemaakt bij zijn management. De Bredanaar ligt in het Mandemakers Stadion nog tot medio 2024 vast.

Vaessen geniet ook verregaande belangstelling van Vitesse, dat volgens de ochtendkrant tegen het prijskaartje van RKC aanhikt. De 1.89 meter lange doelman is volgens Transfermarkt één miljoen euro waard, maar wat de Waalwijkers vragen is nog onbekend. Vaessen werd eerder ook genoemd als reservedoelman bij Feyenoord, maar de landskampioen besloot de optie tot koop in het huurcontract van Timon Wellenreuther te lichten. Mogelijk maakt de Brabander nu alsnog de overstap naar de Nederlandse top, als tweede doelman achter Walter Benítez.

Voor Drommel is er volgens De Telegraaf interesse vanuit Engeland, Duitsland en Spanje. De 26-jarige doelman, die in het Philips Stadion nog tot medio 2026 vastligt, wil deze voorbereiding bij PSV voor zijn kans gaan. Drommel denkt als ‘goed meevoetballende keeper’ een kans te maken als eerste doelman onder Peter Bosz. Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad is een vertrek van Drommel pas aan de orde wanneer hij Benítez bij de start van het nieuwe seizoen nog altijd voor zich moet dulden.

PSV lijkt echter al voor te sorteren op een vertrek van Drommel, daar de club zich al heeft gemeld bij Vision4Soccer, het management van Vaessen. Daardoor lonkt voor laatstgenoemde een prachtige transfer naar de bovenkant van de Eredivisie. Vaessen speelde in zijn profcarrière tot dusver enkel voor RKC. In 180 officiële wedstrijden in Waalwijkse dienst moest de sluitpost 287 keer vissen. In 37 duels hield Vaessen de nul. PSV heeft met Boy Waterman al een derde doelman in huis. De negentienjarige Kjell Peersman mag op huurbasis vertrekken uit Eindhoven.

Bezig met laden …