voetbalzone

PSV mondeling akkoord met middenvelder over terugkeer in Eindhoven

Erik van Dam01 apr 2014, 16:57
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2014, 16:57
Advertentie

PSV is erin geslaagd Marcel Ritzmaier langer aan zich te binden. De Eindhovense club maakt dinsdag via de officiële kanalen bekend dat het mondeling akkoord is met de twintigjarige Oostenrijker over een nieuw, langdurig contract in het Philips Stadion. Ritzmaier verblijf dit seizoen op huurbasis bij SC Cambuur en ging recent het gesprek aan met PSV over zijn toekomst in Brabant.

voetbalzone

Daarbij spraken club en speler beiden de wens uit samen door te gaan. Ritzmaier werd op zijn zestiende overgenomen van Austria Kärnten en mocht in oktober 2011 zijn debuut maken voor PSV, onder Fred Rutten. Doorstoten naar de basiself zat er echter niet in en ook Dick Advocaat had daarna geen plek in zijn team voor Ritzmaier. Een verhuurperiode heeft uitkomst geboden.

SC Cambuur meldde zich vorig jaar zomer bij PSV om Ritzmaier te lenen en kreeg groen licht. De middenvelder doet het uitstekend in Leeuwarden: hij miste pas twee wedstrijden en is uitgegroeid tot een dragende kracht. Phillip Cocu en de technische staf van PSV zijn onder de indruk is van Ritzmaiers opmars: voor volgend seizoen heeft men een serieuze rol voor hem in gedachten in de lichtstad. Zijn huidige contract loopt tot volgend jaar zomer, maar er ligt nu een mondeling akkoord om langer met elkaar door te gaan.

Bezig met laden …