PSV Onder-19 gaat onderuit in Madrid en zet koppositie op het spel

Gijs Freriks23 nov 2016, 16:55
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2016, 16:55

PSV Onder-19 is er nog niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de UEFA Youth League. Het team van Geert Brusselers verloor woensdagmiddag met 2-0 van Atlético Madrid en moet de koppositie nu met de Spanjaarden delen.

De Eindhovenaren hebben tien punten in Groep D, maar beschikken wel over een beter doelsaldo dan Atléti: +8 om +3. PSV maakte in de eerste helft geen beste indruk en kwam na een klein half uur op achterstand door een doelpunt van Giovanni Navarro. Het talent benutte een rebound nadat doelman Mike van de Meulenhof een schot van Yael Ballesteros had tegengehouden.

PSV hoopte in de tweede helft langszij te komen en kreeg na acht minuten een heel aardige kans op de gelijkmaker: Joël Piroe’s kopbal in de korte hoek werd gekeerd door Carlos Marín. Het voorbereidende werk kwam van Sekou Sidibe. Leando Fernandes, Toni Moya en Alejandro Rodríguez kregen hierna nog kansen om te scoren, alvorens Moya er in de slotminuut alsnog 2-0 van maakte voor Atlético.