voetbalzone

PSV ontvangt complimenten: ‘Een intelligente speler met een mooie pass’

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2016, 06:45
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2016, 06:45
Advertentie

Evgeniy Levchenko verwacht veel van Oleksandr Zinchenko in het tenue van PSV. De club uit Eindhoven maakte vrijdag de huur van de negentienjarige buitenspeler annex middenvelder van Manchester City wereldkundig. Levchenko denkt dat zijn landgenoot , 'een heel groot talent', tot een attractie op de Nederlandse velden kan uitgroeien.

/

"Zinchenko is geen snelheidsduivel, maar vooral een intelligente speler met een mooie pass in de benen", zo vertelt de oud-voetballer uit Oekraïne in De Telegraaf. "Hij heeft een goed overzicht en ziet precies waar de bal heen moet." Levchenko geeft aan dat Zinchenko geen 'klassieke buitenspeler' is. "Hij is een speler die veel naar binnen zal komen en voor de actie of de steekpass zal gaan."

Zinchenko maakte deze zomer voor ongeveer acht miljoen euro de overstap van FC Ufa naar Manchester City, waar hij vooral wordt gezien als een versterking voor de toekomst. Spelen in Nederland zal zijn progressie ten goede komen, zo denkt Levchenko. "Hier gaat hij de ruimte krijgen om acties te maken. Zinchenko is een exponent van de nieuwe generatie Oekraïeners. Het is zeker geen grijze muis en durft zich te laten zien, hij heeft ook al een rapnummer opgenomen."

Bezig met laden …