voetbalzone

PSV ontvangt ‘serieus bod’ uit de Premier League voor Sangaré

Mart Oude Nijeweeme12 jul 2023, 21:54
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 21:54
Advertentie

PSV heeft een serieus bod ontvangen van Nottingham Forest voor Ibrahim Sangaré, meldt The Athletic. De middenvelder wordt al een tijdje gevolgd door de club uit de Premier League en ziet dat nu gevolgd worden door een eerste aanbieding. Wat de hoogte is van het bod wordt niet bekend gemaakt door het toonaangevende sportmedium.

Het is niet voor het eerst dat Nottingham interesse toont in Sangaré. Sinds de club is gepromoveerd naar de Premier League wordt de Ivoriaans international nadrukkelijk in de gaten gehouden. The Tricky Trees zijn op zoek naar fysieke versterking voor het middenveld en zien in de PSV'er een serieuze kwaliteitsimpuls. Eerder lieten onder meer Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool al weten geïnteresseerd te zijn.

Sangaré staat al ruim een jaar op de radar bij Nottingham, maar bleek afgelopen zomer te duur en tekende uiteindelijk een nieuw contract bij PSV tot medio 2027. De middenvelder van PSV heeft wel een clausule in zijn contract staan die maakt dat hij voor een bepaalde datum voor 37,5 miljoen euro over te nemen is van de Eindhovenaren. Daar is Sangaré, die ooit nog in de Premier League zou willen spelen, blij mee, zo liet hij al eens doorschemeren.

Sangaré was afgelopen jaargang bijna het hele seizoen basisspeler bij PSV. De controleur kwam in totaal in 45 wedstrijden in actie en was daarin goed voor 8 treffers en 3 assists. Met name zijn poeier in de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag was er een om in te lijsten. Sinds zijn komst in de zomer van 2020 (voor zeven miljoen euro overgenomen van Toulouse) staat de teller op 133 wedstrijden, waarin hij 13 keer scoorde en 9 assists gaf.

Bezig met laden …