voetbalzone

PSV op hoofdlijnen akkoord: aanwinst is nog deze week in Eindhoven

Mart van Mourik08 aug 2023, 18:32
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:18
Advertentie

PSV en Bayern München zijn op hoofdlijnen akkoord over Malik Tillman, zo meldt Jeroen Kapteijns van De Telegraaf in navolging van berichtgeving van het Duitse Sport 1. Het gaat om een huurovereenkomst met optie tot koop. Het bedrag daarvoor is nog onbevestigd, maar zal rond de twaalf tot veertien miljoen euro bedragen.

Florian Plettenberg bevestigde zondag al dat de clubs momenteel onderhandelen over een huurcontract van een jaar. De huurvergoeding die PSV betaalt moet circa een miljoen euro bedragen. Na afloop van het tijdelijke contract hebben de Eindhovenaren de optie om Tillman definitief over te nemen voor een transfersom die tussen de twaalf en veertien miljoen euro zou liggen.

Earnest Stewart gooide afgelopen week een lijntje uit naar Tillman, die hij al persoonlijk kende vanuit zijn vorige functie als technisch directeur van de Verenigde Staten. Tillman werd in het Duitse Neurenberg geboren, maar kon dankzij zijn Amerikaanse vader ook voor Team USA kiezen. Inmiddels staat de aanvallende middenvelder op vier interlands voor de Verenigde Staten, nadat hij tussen 2017 en 2022 voor diverse Duitse nationale jeugdelftallen uitkwam.

Tillman, een 1,88 meter lange nummer 10, speelde vorig jaar nog met Rangers FC tegen PSV. Vorig seizoen werd hij namelijk verhuurd aan de Schotten, waar de rechtspoot in 28 wedstrijden goed was voor 10 doelpunten en 4 assists. In de voorrondes van de Champions League-kwalificatie was Tillman tevens goed voor een doelpunt. Tot op heden kwam het jeugdproduct van Bayern tot zeven optredens in de Beierse hoofdmacht, waarin hij ook één keer scoorde. In de Duitse Onder 21-ploeg deed Tillman in vier wedstrijden drie keer het net bollen.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …