PSV-opponent Metallist in slotfase met tien man onderuit tegen kampioen

Erik van Dam25 sep 2010, 18:28
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 18:28

Metallist Kharkiv heeft zaterdag geen goede generale repetitie beleefd voor de Europa League-wedstrijd tegen PSV van donderdag. In eigen huis verloor het met 2-1 van de kampioen en huidig koploper van Oekraïne, Shakhtar Donetsk. De laatste fase van de wedstrijd speelde Metallist met tien spelers, nadat Cleiton een rode kaart kreeg. Shakhtar speelt midweeks haar tweede Champions League-duel tegen Sporting Braga.

Zaterdag duurde het tot de tweede helft, vooraleer er doelpunten vielen in het stadion van Metallist. De Baziliaanse spits Teison nam de openingstreffer voor zijn rekening en zette de thuisclub daarmee op het juiste spoor. Eduardo Da Silva, deze zomer overgekomen van Arsenal, trok de stand echter weer in evenwicht met zijn derde doelpunt van het seizoen.

Zes minuten voor tijd werd Cleiton met een directe rode kaart weggestuurd en kon Shakhtar op jacht gaan naar de winnende goal. Die viel uiteindelijk rijkelijk laat, maar daarmee telde hij niet minder. De Armeense middenvelder Henrik Mkhitaryan werd het goudhaantje en bezorgde Shakhtar de negende overwinning in elf wedstrijden; zijn team gaat fier en onbedreigd aan kop. Metallist zal donderdag proberen zich te revancheren, als PSV op zoek komt in Europees verband.