voetbalzone

PSV overweegt meerdere opties en denkt aan oude bekende van Brands

Rian Rosendaal11 jul 2022, 14:24
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2022, 14:24
Advertentie

Jarrad Branthwaite is op de radar verschenen van PSV, zo verzekert het Eindhovens Dagblad maandag. De centrale verdediger (20) van Everton is een van de meerdere opties die op dit moment worden bekeken door de technische leiding in Eindhoven. PSV wil nog deze week een definitief besluit nemen over de eventuele komst van Branthwaite, die bij Everton in aanmerking komt voor een verhuurperiode elders.

PSV wil snel een linksbenige centrale verdediger aantrekken, daar André Ramalho en Olivier Boscagli momenteel niet beschikbaar zijn voor trainer Ruud van Nistelrooij. Ramalho moet naar verwachting nog enkele weken revalideren, terwijl Boscagli pas in 2023 wordt terugverwacht bij PSV. De nieuwe hoofdtrainer in het Philips Stadion kan wat betreft het hart van de defensie wel gewoon beschikken over Jordan Teze en Armando Obispo.

Branthwaite is een oude bekende van Marcel Brands, die enkele jaren als Director of Football werkzaam was bij Everton. De algemeen directeur van PSV liet de jonge centrumverdediger eind vorig jaar een nieuw contract tekenen tot medio 2025. Daarnaast heeft de Engelse club de optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. Branthwaite heeft echter geen uitzicht op een basisplaats op Goodison Park, waardoor er wordt gekeken naar een tijdelijk verblijf elders. De Engelsman die niet mee is op trainingskamp kwam afgelopen seizoen tot zes duels in de Premier League.

Mocht PSV erin slagen om Branthwaite daadwerkelijk naar Nederland te halen, dan is dat alweer de achtste zomerversterking voor Van Nistelrooij. De opvolger van Roger Schmidt in Eindhoven voegde in een eerder stadium Boy Waterman, Walter Benítez, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Luuk de Jong, Guus Til en Savio al toe aan zijn selectie.

Bezig met laden …