voetbalzone

PSV-pechvogel pas in nieuw kalenderjaar weer inzetbaar voor Roda JC

Peter Nusselder30 okt 2012, 11:31
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2012, 11:31
Advertentie

Abel Tamata heeft in zijn nog jonge profcarrière al de nodige tegenvallers moeten incasseren. Een nieuwe klap voor de vleugelverdediger, die dit seizoen door PSV wordt verhuurd aan Roda JC Kerkrade, is dat hij tot en met de winterstop uitgeschakeld is vanwege een knieblessure.

/

De 21-jarige Tamata, die in september nog een nieuw contract ondertekende in Eindhoven, viel zaterdag tijdens het competitieduel met NEC (0-0) uit. Volgens Dagblad De Limburger is de mediale band van de verdediger ingescheurd en zal hij pas in het nieuwe kalenderjaar weer in actie komen voor de ploeg van trainer Ruud Brood, die momenteel veertiende staat in de Eredivisie.

Bij PSV werd Tamata al eerder overvallen door blessureleed. De rechtsbenige speler leek de vaste vervanger te worden van de weggevallen Erik Pieters, maar kort nadat de linksback een kwetsuur opliep raakte ook Tamata zelf geblesseerd. Vervolgens kwam Jetro Willems in het elftal, en de jeugdige Willems ging vervolgens zelfs met het Nederlands elftal mee naar het EK in Polen en Oekraïne.

Bezig met laden …