voetbalzone

'PSV-periode heeft niet gebracht wat ik had gehoopt, daar ben ik eerlijk in'

Erik van Dam04 apr 2012, 11:29
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2012, 11:29
Advertentie
/

Atiba Hutchinson verliet in de zomer van 2010 de gelederen van FC Kopenhagen voor een driejarig contract bij PSV. De 29-jarige middenvelder kwam in zijn debuutseizoen veelvuldig aan spelen toe, maar beëindigde dat jaar zonder prijs. Dit seizoen is PSV nog in de race om twee trofeeën, maar Hutchinson speelde maar weinig. Dat steekt, zegt hij in een interview met Voetbal International.

Hutchinson werd door Fred Rutten afwisselend ingezet op het middenveld en in de defensie van PSV. De Canadees miste deze jaargang de complete eerste seizoenshelft door een blessure. Begin februari maakte hij zijn rentree en zowel in de laatste weken onder Rutten als in de periode na diens ontslag komt Hutchinson weer geregeld in actie. Toch overheerst in het algemene plaatje de teleurstelling, zo lijkt het. “Het heeft niet gebracht wat ik had gehoopt. Daar ben ik eerlijk in. Geen prijzen en door blessures minder wedstrijden”, zegt Hutchinson over zijn PSV-periode tot nu toe.

De 56-voudig Canadees international, die in Denemarken viermaal landskampioen werd en de nationale beker pakte, geeft de moed voor deze jaargang echter nog niet op. “Wij kunnen nog steeds twee prijzen pakken dit seizoen. Komende zondag wacht de bekerfinale en voor de titel mogen we ook nog niet worden afgeschreven. In de voorbije weken hebben we veel onverwachte uitslagen gezien. Er staan nog zes duels op het programma, er kan nog van alles gebeuren. Onze ploeg is sterk genoeg om tot het laatst mee te blijven doen.” Hutchinson speelde dit seizoen acht competitieduels.

Bezig met laden …