voetbalzone

PSV presenteert Man City-huurling: ‘Dit is een club met een grote historie’

Bart Kruyt08 sep 2016, 14:13
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2016, 14:13
Advertentie

Oleksandr Zinchenko is donderdag aangesloten bij de selectie van Phillip Cocu. Al voor de interlandperiode werd bekend dat de Oekraïens international op huurbasis zou overkomen van Manchester City en donderdag trainde hij voor het eerst mee bij PSV. Aansluitend werd hij gepresenteerd en kreeg hij van Willy van der Kuijlen zijn eerste PSV-shirt overhandigd.

/

Zinchenko gaat in Eindhoven met rugnummer 25 spelen. “Ik ben heel blij met deze stap”, zegt de vleugelaanvaller annex aanvallende middenvelder op de website van PSV. “Dit is een club met een grote historie, waar legendarische spelers speelden en iedere wedstrijd speel ik in een uitverkocht stadion. Dat is heel belangrijk voor me. Ik kijk er naar uit om hier te spelen.”

PSV huurt de negentienjarige Zinchenko in eerste instantie voor een jaar van City, maar heeft de mogelijkheid om het huurcontract volgend jaar met nog eens een seizoen te verlengen. Zinchenko maakte in de afgelopen transferperiode de overstap van FC Ufa naar City, maar hoeft in het sterrenteam van Josep Guardiola nog niet op speelminuten te rekenen.


Bezig met laden …