voetbalzone

PSV rekent op transfer De Jong: ‘Twee jaar was altijd de insteek’

Erik van Dam06 jan 2016, 06:50
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 06:50
Advertentie

Luuk de Jong brak in het seizoen 2010/11 door bij FC Twente, in het jaar na de verovering van de landstitel. Een seizoen later maakte de spits liefst 25 doelpunten en vestigde hij zijn naam écht. Borussia Mönchengladbach legde miljoenen neer om De Jong over te nemen, maar kwam van een koude kermis thuis: het lukte niet om De Jong te laten schitteren in Duitsland. Bij PSV doet de spits het nu wel weer uitstekend.

voetbalzone

In 48 wedstrijden maakte de 25-jarige De Jong al 34 doelpunten. Bij binnenkomst tekende hij voor vijf jaar, maar hij zal zeker niet de hele rit bij PSV blijven. “De insteek is altijd geweest om hem hier twee jaar te hebben, met eventueel een maximum van drie. In die periode willen we met elkaar zoveel mogelijk winnen en Luuk terugbrengen naar een niveau dat hij opnieuw de stap kan maken naar het buitenland”, zegt Marcel Brands over de aanvoerder.

Dat Nederland er komende zomer niet bij is op het EK 2016, hoeft voor De Jong geen nadelige gevolgen te hebben, vermoedt Brands. De technisch manager van PSV geeft woensdag in het Algemeen Dagblad aan dat hij denkt dat het vooral belangrijk is dat De Jong straks kiest voor een club die echt goed bij hem past. “Eén die met drie spitsen speelt, want zó moet je Luuk benutten. Ik vind Luuk completer en beter dan Bas Dost.”

Bezig met laden …