voetbalzone

PSV richt zich voor defensie van toekomst op Colombia, Bazel en Utrecht

Peter Nusselder13 dec 2012, 08:53
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2012, 08:53
Advertentie

Volgens diverse kenners behoren de voorhoede en het middenveld van PSV tot de beste van Nederland, maar is de defensie van de Eindhovenaren op verschillende posities voor verbetering vatbaar. Met het oog op de toekomst houdt de Eredivisiekoploper meerdere spelers in de gaten.

/

Rechts achterin is Stanislav Manolev zijn basisplaats kwijtgeraakt, en de Bulgaar vertrekt mogelijk in de winterstop al. Santiago Arias wordt volgens het Eindhovens Dagblad gezien als mogelijke opvolger van Manolev. De twintigjarige rechtsback uit Colombia staat onder contract bij Sporting Portugal, maar speelt zijn wedstrijden daar vooral in het B-elftal. Arias was al eerder in beeld bij PSV.

Ook het centrum van de verdediging wordt op termijn waarschijnlijk van vers bloed voorzien in Eindhoven. Fabian Schär verruilde FC Wil afgelopen zomer voor FC Basel, en heeft zich daar in de kijker gespeeld bij PSV, dat de twintigjarige Zwitsers jeugdinternational in de gaten houdt. Dat geldt eveneens voor Mike van der Hoorn; de twintigjarige verdediger is dit seizoen doorgebroken bij FC Utrecht.

Bezig met laden …