voetbalzone

PSV scout in Frans Heesen Stadion: zomerse transfer mogelijk

Erik van Dam03 apr 2015, 23:08
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2015, 23:08
Advertentie

FC Oss won vrijdagavond op eigen veld met 2-1 van FC Den Bosch en blijft daardoor nog volop in de race om een plaats in de play-offs. Op de tribunes keek Ruud Hesp mee naar de taferelen op het veld, maar hij had vooral oog voor wat zich onder de lat bij FC Oss afspeelde. De keeperstrainer van PSV kwam volgens Omroep Brabant kijken naar de verrichtingen van Luuk Koopmans.

voetbalzone

De 22-jarige Koopmans zou al eerder bekeken zijn door PSV, in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Dat eindigde vorige maand in een 1-0 zege voor FC Oss. Officieel heeft de doelverdediger nog niets vernomen vanuit Eindhoven, maar hij staat wel open voor een overstap naar PSV. “Ik ben al fan van PSV sinds mijn jeugd”, geeft Koopmans vrijdagavond aan.

Koopmans kwam in de jeugd uit voor RKSV Margriet en FC Oss, maar stapte als tiener over naar de jeugdopleiding van NEC. Na twee seizoenen in Nijmegen keerde hij terug naar Oss en daar debuteerde hij in het seizoen 2012/13 in het eerste. Inmiddels heeft hij 53 optredens in de Jupiler League achter zijn naam staan. Koopmans’ contract loopt nog tot volgend jaar zomer. Een zomerse deal lijkt mogelijk, maar niet zomaar.

Het liefst maakt Koopmans namelijk ook in het nieuwe seizoen weer veel minuten, geeft hij toe. Ergens op de bank zitten heeft in zijn optiek geen zin. Aanstaand landskampioen PSV werkt momenteel met Jeroen Zoet als eerste keeper; daarachter probeert Remko Pasveer het hem zo moeilijk mogelijk te maken. De 31-jarige Danny Wintjens is derde keus en daarachter heeft PSV nog de beschikking over de 22-jarige Nigel Bertrams.

Bezig met laden …