Steven BergwijnImago

PSV snoept serieuze som geld mee bij transfer van Steven Bergwijn

Jordi Tomasowa02 sep 2024, 17:45
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2024, 18:16
Advertentie

Ajax en Ittihad Club zijn akkoord over de transfer van Steven Bergwijn, zo meldt Voetbal International maandagmiddag. Volgens De Telegraaf is er vanuit Saudi-Arabië een transfersom van 22 miljoen euro vast en 2 miljoen euro aan bonussen op de aanvoerder van de Amsterdammers geboden.

Mocht Bergwijn daadwerkelijk maandag voor een vast bedrag van 22 miljoen euro naar Ittihad Club vertrekken, dan moet Ajax 3,75 procent van de transfersom overmaken aan PSV. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad gaat het om 825.000 euro. VI schrijft overigens dat de deal een totale som van 25 miljoen euro bedraagt.

Bergwijn speelde tot 2011 in de jeugdopleiding van Ajax, maar stapte vervolgens over naar die van PSV, waardoor de Eindhovenaren recht hebben op een zogeheten solidariteitsvergoeding voor de aanvaller.

De aanvoerder van Ajax lijkt hard op weg naar Saudi-Arabië, al betekent een akkoord tussen de clubs niet dat Bergwijn daadwerkelijk een transfer gaat maken. Ajax wil enkel overgaan tot verkoop indien het op Deadline Day nog een vervanger weet te halen.

Als vervanger van Bergwijn heeft technisch directeur Alex Kroes Kamaldeen Sulemana op het oog. De 22-jarige linksbuiten staat momenteel onder contract bij Southampton, waar hij op een zijspoor zit. Ajax is al akkoord over een uitleenbeurt met optie tot koop.

Bezig met laden …