voetbalzone

PSV-spits scoort vier keer in één duel: ‘Voor ons geen grote verrassing’

Robin Bruggeman10 aug 2016, 10:35
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2016, 10:35
Advertentie

Jong PSV en FC Den Bosch legden maandagavond, met een wedstrijd die in 5-4 in het voordeel van de Eindhovenaren eindigde, een waar spektakelstuk op de mat. De meeste aandacht ging na afloop uit naar PSV-spits Sam Lammers, voor wie de teller na afloop op vier doelpunten bleef steken. Voor zijn oude trainer Twan Scheepers kwam dit kunststukje echter niet geheel onverwacht.

/

“Dat Sam dit kan, is voor ons geen hele grote verrassing”, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. “Sam is een jongen die zijn eigen pad kiest en zich geen moment laat afleiden. Hij is enorm leergierig en een echte liefhebber, die de hele dag wil voetballen.” Hoe ver Lammers kan komen vindt Scheepers lastig te zeggen: “Er kan zoveel veranderen in een paar jaar tijd en er komt bij topvoetbal zoveel om de hoek kijken. Laat ik het zo zeggen, wij hebben er vertrouwen in dat Sam tot een goede spits kan uitgroeien. Met onder anderen Ruud van Nistelrooij en Luc Nilis werken we bij PSV elke dag aan zijn ontwikkeling.”

Lammers speelt nu ongeveer anderhalf jaar in de punt van de aanval, daarvoor werd hij vooral gebruikt als nummer tien. Scheepers noemt de aanvaller iemand die goed in de kleine ruimtes kan spelen en ook nog eens tweebenig is. Het negentienjarige talent, dat vorig jaar zijn handtekening zette onder een contract dat hem tot medio 2018 aan PSV verbindt, heeft zich volgens zijn oude trainer de laatste jaren goed doorontwikkeld en zal waarschijnlijk snel iets van de Eindhovenaren horen over een contractverlenging.

Bezig met laden …