voetbalzone

‘PSV staat nu in de schijnwerpers, dat is alleen maar mooi voor de club’

Erik van Dam17 aug 2013, 07:04
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2013, 07:04
Advertentie

Florian Jozefzoon maakte deze zomer de overstap van RKC Waalwijk naar PSV en is in een warm bad gestapt. PSV wint en valt in de smaak bij het Nederlandse publiek, na een seizoen waarin het soms verguisd werd en als tweede eindigde. Jozefzoon hoopt veel minuten te mogen pakken in zijn debuutseizoen in Eindhoven. De 22-jarige rechtsbuiten droomt stiekem van minuten tegen AC Milan.

/

Aanstaande dinsdag strijdt PSV thuis tegen de Italianen in de eerste van twee ontmoetingen. “Dit zijn geweldige wedstrijden, waar de ploeg naar uitkijkt”, geeft Jozefzoon zaterdagochtend te kennen in De Telegraaf. Hij hoopt dat PSV doorkomt tegen AC Milan. “Omdat de mensen het niet verwachten. Ik heb met Ajax op de bank gezeten bij de Champions Leaguewedstrijden tegen Real Madrid en AC Milan.”

“Ik hoopte heel erg dat ik erin mocht komen, zeker in Bernabéu tegen Ronaldo, maar het is er niet van gekomen”, kijkt Jozefzoon terug op zijn tijd in Amsterdam. Hij wacht nog op zijn eerste basisplaats bij PSV, invalbeurten in de vier eerste wedstrijden van dit seizoen. Mogelijk doet die kans zich zaterdagavond reeds voor tegen Go Ahead Eagles: Zakaria Bakkali is geblesseerd. Phillip Cocu kiest wellicht voor Jozefzoon als zijn vervanger.

Jozefzoon geeft aan dat dat de lat bij PSV waarschijnlijk wel wat hoger is komen te liggen, na de sterke start. “PSV staat nu in de schijnwerpers. Dat is alleen maar mooi voor de club en alle spelers. We zijn één geheel en spelen goed. Het is wel zo dat het alleen maar moeilijker wordt om het langer vol te houden”, ziet de ex-NAC’er. Hij denkt dat de buitenwacht inmiddels iets verwacht van PSV.

Bezig met laden …