voetbalzone

PSV staat open voor verhuur Ritzmaier, ander duo mag niet vertrekken

Erik van Dam08 dec 2012, 08:55
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2012, 08:55
Advertentie

PSV staat niet onwelwillend tegenover een tijdelijk vertrek van Marcel Ritzmaier uit de lichtstad. De negentienjarige Oostenrijker werd op jonge leeftijd overgenomen van Austria Kärnten en kreeg dit seizoen enkele keren de kans van Dick Advocaat. De concurrentie is echter groot en om zich te blijven ontwikkelen, is een verhuur mogelijk een goede oplossing voor Ritzmaier.

/

Marcel Brands laat zaterdag in het Algemeen Dagblad weten dat PSV open staat voor Ritzmaiers tijdelijke vertrek in januari. De technisch manager van de Eindhovenaren acht het niet verstandig om naast Ritzmaier ook Peter van Ooijen en Mathias Zanka Jörgensen bij andere verenigingen te stallen.

“Van Ooijen zit pas een paar maanden bij de selectie, vindt nog alles mooi. Zanka hebben we nodig als er centrale verdedigers wegvallen. Bij Ritzmaier zou ik me verhuur wel kunnen voorstellen”, geeft Brands te kennen. De twintigjarige Van Ooijen kreeg speeltijd in de Europa League (drie wedstrijden) en de KNVB-Beker (twee wedstrijden): Zanka moest het doen met één invalbeurt in de competitie en en wat duels in Europa en de beker.

Bezig met laden …