Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV staat trio niet af voor Olympische Spelen; Ajax moet wel een speler missen

Laatste update:

Ismael Saibari, Malik Tillman en Ricardo Pepi krijgen geen toestemming om deel te nemen aan de Olympische Spelen, zo maakte trainer Peter Bosz dinsdag bekend tijdens een persmoment van PSV. Een dag later meldt het Argentijnse Diario Uno dat Ajax-doelman Gerónimo Rulli toch wel afreist naar de Spelen van Parijs.

Pepi en Tillman moesten deze zomer kiezen uit de Copa America of de Olympische Spelen, zo onthulde Bosz tijdens zijn eerste ontmoeting met de pers in het seizoen 2024/25. De Amerikanen werden in hun geboorteland al snel uitgeschakeld, waardoor zij zich na hun vakantie weer moeten melden bij PSV.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Deelname aan de Olympische Spelen, die op 26 juli van start gaan en eindigen op 11 augustus, zit er niet in voor Tillman en Pepi. “Wij hoeven hier geen toestemming voor te geven, dus dat doe ik ook niet”, aldus Bosz. PSV speelt op zondag 4 augustus al om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord.

Sterspeler Johan Bakayoko, die met België in de achtste finales van het EK strandde, moet zich net als Tillman en Pepi over twee weken weer melden in Eindhoven. Het is echter ook goed mogelijk dat de 21-jarige buitenspeler in de komende weken een uitgaande transfer maakt.

Ajax


Rulli, de 32-jarige reservedoelman van Ajax, mag zich volgens de Argentijnse berichtgeving wel opmaken voor de Olympische Spelen van Parijs. Eerder verwachtte men dat Emiliano Martínez mee zou gaan als een van de dispensatiespelers bij Argentinië Onder 23, maar de ervaren goalie kreeg geen toestemming van zijn werkgever Aston Villa.

Ajax zou reeds toestemming hebben gegeven aan Javier Mascherano om Rulli definitief op te roepen. De doelman vormt samen met Nicolás Otamendi (Benfica) en Julián Álvarez (Manchester City) het meest ervaren trio in de Argentijnse selectie.

Momenteel neemt Rulli nog deel aan de Copa América, waardoor hij niet aanwezig was bij de eerste trainingssessies van Francesco Farioli bij Ajax. De vraag is of hij na de Olympische Spelen überhaupt nog terugkeert in Amsterdam, daar hij zijn zinnen zou hebben gezet op een vertrek.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties
3 juli 2024 om 11:08
0

Vrij logische keuze toch? Je wil gewoon een goede voorbereiding draaien met je basisklanten.

3 juli 2024 om 11:18
0

Pepi is toch geen basisklant. Zit op hetzelfde niveau als Rulli bij Ajax, wissel. Of het puur uit barmhartigheid is van Ajax betwijfel ik. Denk dat ze hopen dat hij zijn waarde nog iets opkrikt tijdens de OS om hem zo nog wat beter te kunnen verkopen.

3 juli 2024 om 11:22
0

En dan raakt de Jong geblesseerd en sta je opeens met Jason van Duiven in de spits aan het begin van het seizoen.

3 juli 2024 om 11:31
0

Pepi is toch de vaste backup van Luuk die bijna iedere wedstrijd wel is ingevallen. Die wil je er dus bijhouden. Dat is heel anders dan Rulli die in principe niet speelt.

3 juli 2024 om 13:39
0

Maar in de voorbereiding mist PSV ook gewoon spelers die nu op het EK of de Copa America actief zijn geweest. Dan is het toch wel fijn om zo'n Pepi erbij te hebben.

3 juli 2024 om 17:34
0

Er is weinig mis met Jason van Duiven hoor, die jongen gaat zich nog goed ontwikkelen voorspel ik.

3 juli 2024 om 11:09
0

Zij betalen de spelers. Ook tijdens de OS.

Spelers mochten zelf kiezen, Copa Americ of OS.

Let wel, zouden de spelers beide doen dan konden ze pas na de OS op vakantie. Dan zijn ze dus niet beschikbaar voor de start van de eredivisie. Misschien zouden ze geeneens de eerste CL wedstrijd halen.

3 juli 2024 om 11:25
0

Ik snap dat het ironisch is bedoeld, maar dit is inderdaad absoluut sympathiek van PSV. Pepi krijgt niet zoveel minuten, maar het is ook belachelijk om een Olympische Spelen Ãâ©n een Copa America in Ãâ©ã£â©n zomer te spelen; die spelers worden totaal uitgeput.

Kijk maar naar hoe ontzettend lang Pedri erover gedaan heeft om te herstellen van die 73 wedstrijden in een seizoen, die komt pas dit EK (!) weer een beetje op zijn oude niveau van waaruit hij nu al lang en breed doorgegroeid zou moeten zijn. Daarnaast is een vergelijking met gespeelde minuten op een bepaalde leeftijd en hoelang spelers op niveau blijven gedurende hun hele carriã£â¨re ook wel interessant. De hele generatie toptalenten die we nu met zijn allen zo goed vinden gaat allemaal opgebrand zijn op hun 33e terwijl de fysieke begeleiding beter is dan ooit. Ik zag daar laatst nog een mooie vergelijking van tussen spelers als Van Persie en Rooney die gigantisch veel minuten maakten vanaf jonge leeftijd en die relatief heel vroeg opgebrand waren terwijl spelers die rustiger werden gebracht of minder wedstrijden speelden het veel langer volhielden in de top. Daar zit gewoon vijf of zes jaar verschil tussen in sommige gevallen. Een speler als Bukayo Saka is gewoon klaar op (sub)topniveau op zijn 33e, daar ben ik van overtuigd. Die maakt zo verschrikkelijk veel minuten en Arsenal verdomt het om een back-up aan te trekken omdat hij praktisch nooit geblesseerd is en daar zijn dus echt veel clubs van (en trainers die nooit rust gunnen).

edit: Dit laatste is trouwens niet als een sneer naar Arsenal bedoeld, maar omdat Saka denk ik het beste voorbeeld van zo'n situatie is naast de al eerder genoemde Pedri, maar Manchester United gaat waarschijnlijk precies hetzelfde doen met Kobbie Mainoo, dus over een paar jaar ofzo zou ik mijn eigen clubje net zo goed kunnen noemen

3 juli 2024 om 13:43
0

@psvmanunited, van Persie vind ik wel zo’n beetje het minste voorbeeld dat je kon gebruiken. Op de een of andere manier is altijd het beeld van hem dat hij heel vroeg is vertrokken maar hij was al 21 met nog geen 100 wedstrijden voor Feyenoord, bij Arsenal had hij pas op zijn 24/25e zijn eerste volle seizoen. Bij Feyenoord was hij ook nooit basisspeler. Ik denk dat er juist bijna geen speler is van dat niveau die zo weinig heeft gespeeld bij zijn club tot zijn 25e

3 juli 2024 om 11:59
0

Sympathie is voor feestjes en partijen. Hier gaat het blijkbaar over een toernooi waar geen toestemming voor hoeft gegeven te worden. PSV heeft zelfs een keuze gegeven. Dat is wel sympathiek dan

3 juli 2024 om 13:23
0

Ze mochten zelf kiezen hè. En voor Copa America gekozen.

3 juli 2024 om 13:46
0

Waar heeft Saibari dan uit mogen kiezen? Aangezien hij ook geen toestemming heeft gehad? Marokko was namelijk niet bezig met een eindtoernooi zover ik weet..

3 juli 2024 om 14:04
0

Saibari gaat in januari de Afrika cup spelen.

Zwak van PSV wat betreft Pepi. Pepi is een wisselspeler, gun het hem. Zijn ook maar twee weken, plus een weekje herstellen. Brengt zijn marktwaarde eweer omhoog en bied daarmee de kans aan een jeugdspeler.

Dat Tilman niet mee mag heb ik wel begrip voor. PSV heeft flink wat basisspelers afgestaan deze zomer, met name middenvelders.

3 juli 2024 om 11:27
0

Dit is gewoon terecht wat PSV doet. Middenin de voorbereiding en misschien zelfs tijdens de start van je seizoen. Daarnaast betaald PSV gewoon zijn salaris voor dit toernooi dan. Verder vind ik het uberhaupt belachelijk dat er gevoetbald wordt op de Olympische Spelen. Is toch absoluut geen Olympische sport in mijn ogen...

3 juli 2024 om 12:08
0

Laatste zeker mee eens. Geef de aandacht aan sporten die anders overschaduwd worden door voetbal. Voetbal heeft met het wk al een toernooi dat net zo groot is en waar ook daadwerkelijk de beste spelers komen.

3 juli 2024 om 12:09
0

Je moet hier wel een lijn aanhouden als club. Als Tillman niet mee mag en Pepi wel krijg je daar weer problemen mee

3 juli 2024 om 12:39
0

Pepi is bij zijn nationaal elftal ook wisselspeler dus of hij daar dan zoveel aan heeft?

Vind het al goed zat dat PSV ze überhaupt zelf laat kiezen welk toernooi ze willen meedoen.

Ik vind het sneu voor die gasten. Een olympische medaille is toch wel iets heel moois.
Maar begrijp clubs volledig. Zolang die de vrije keuze hebben zullen ze aan hun eigen belang denken.

3 juli 2024 om 12:00
0

Die medaille moet je nog wel winnen 😬

3 juli 2024 om 13:06
0

Yoda klopt. Ik wilde dat er nog bij zetten, maar dacht dat begrijpt iedereen wel.

3 juli 2024 om 21:29
0

Ik heb je bij deze geholpen.
(Ik hoop dat je zag dat het met een knipoog was)

3 juli 2024 om 12:37
0

Alsof Amerika topfavoriet is bij het voetbal op de OS. En daarnaast kreeg zoals het artikel aangeeft de speler ook de keuze Copa America of OS spelen. Beide heren kozen dus voor Copa America en dus is de OS niet zo boeiend, anders hadden ze die wel gekozen (aangezien dat minder vaak voorkomt).

3 juli 2024 om 13:09
0

sebasjuh alles dat je zegt is juist. Neemt alleen niet weg dat het sneu is om zo'n mooie ervaring (en misschien medaille) te moeten missen.

3 juli 2024 om 13:23
0

Olympische voetbal medaille stelt helemaal niets voor.
Weet jij nog wie er op de meest recente Spelen goud, zilver en brons hebben gewonnen?

Het Olympisch voetbaltoernooi kunnen we missen als kiespijn. Het vormt vooral een extra belasting van de overvolle voetbalagenda. Vraag maar aan Pedri.

3 juli 2024 om 13:44
0

Toch weet iedereen nog dat een geweldig Nigeria de Olympische spelen won in 1996.

3 juli 2024 om 14:00
0

En Argentinië met Messi, Di Maria e.d.

Terecht dat PSV de spelers in Eindhoven houdt.
Ze hebben namelijk de keuze gehad om of deel te nemen aan de Copa America of aan de Os.

Dat het toernooi voor USA niet heeft gebracht wat ze er van hoopte betekent niet dat PSV ineens akkoord moet gaan om deze spelers te laten gaan.

ajax moet niks natuurlijk, aangezien dit geen fifa toernooi is. Ze laten rulli (die waarschijnlijk al dichtbij een overstap naar andere club is) daarheen gaan omdat hij geen minuten meer gaat maken... itt de psvers die allen basisspelers zijn en/of voor een grote transfer staan, dan is het natuurlijk niet slim om ze dan wat veredelde oefenpotjes op zo'n toernooi te laten spelen. Ik snap de allure van een olympische spelen, maar het voetbal toernooi daar is toch altijd wel een lachtertje geweest wat mij betreft. Leuk voor de spelers, om voor hun land uit te komen.. meer ook niet

Vrij logisch omdat er voor Rulli geen rol is in Amsterdam en hij mag vertrekken.

Tsja. Rulli is reservekeeper. Bij PSV is denk ik alleen Pepi reservespeler, maar die staan ze nu ook al af aan de Copa (al komt hij nu naar ''huis''.

Snap heus wel dat Bakayoko en Saibari niet mogen gaan. Belangrijke spelers, mits ze blijven (vooral Bakayoko).

Vind de OS sowieso maar zwaar overdreven m.b.t. voetbal. Leeftijdsrestrictie, dan is het toch ook helemaal geen representatief toernooi? Gewoon een veredeld jeugdtoernooi met wat meer status in de algehele sportwereld.

Gelukkig maar.. Olympisch voetbal is helemaal niets

Ajax laat Rulli gaan omdat hij toch weg mag deze zomer. Kost Ajax teveel salaris om hem te behouden als tweede keeper want Ramaj gaat gewoon de eerste keeper worden voor het aankomende seizoen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren