voetbalzone

PSV-talent gelooft in eigen kunnen: ‘Mensen hebben daaraan getwijfeld’

Chris Meijer28 jun 2017, 10:35
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2017, 10:35
Advertentie

Sam Lammers heeft een uitstekend seizoen achter de rug. De spits scoorde zeventien keer in de Jupiler League voor Jong PSV en maakte zijn debuut in het eerste elftal van de Eindhovenaren. Naar eigen zeggen heeft Lammers altijd vertrouwen gehad in zijn eigen kwaliteiten, zo vertelt hij aan ELFVoetbal.

“Dat zal ik ook altijd hebben. Maar ik heb wel gehoord dat andere mensen daaraan getwijfeld hebben. Ik heb me de laatste tijd gewoon goed ontwikkeld. Dus zo bezien begrijp ik dat mensen eraan twijfelden. Maar zelf zal ik dat nooit doen”, zegt Lammers, die in de jeugdopleiding van PSV een tijdje als middenvelder speelde.

“Dat zit er natuurlijk nog wel een beetje in. Maar ik probeer nu echt als spits te denken. Daar ben ik de afgelopen tijd flink mee bezig geweest en daar zal ik de komende tijd ook nog wel even mee bezig zijn”, stelt de twintigjarige spits. Hij denkt niet dat iedereen zomaar in de spits kan spelen. “Daar moet je wel een bepaald gevoel voor hebben. Egoïstisch zijn, eager om te scoren. Je kunt het wel trainen, maar je móét iets daarvan in je hebben.”

Bezig met laden …