PSV-talenten met Maher verslaan Chelsea en bereiken finale jeugdtoernooi

Matthijs van Laar03 mrt 2016, 21:01
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 21:01
/

Jong PSV is knap doorgedrongen tot de finale van de Premier League International Cup. De Eindhovenaren eindigden voor de winterstop als tweede in de groep achter Villarreal en schakelden begin februari in de kwartfinale Sunderland uit. Donderdagavond moest Chelsea Onder-21 er op eigen terrein aan geloven: 1-2.

PSV, waar onder meer Adam Maher zijn opwachting maakte, begon slecht aan de wedstrijd. Na zes minuten schoot Kasey Palmer op fraaie wijze raak uit een vrije trap. De Eindhovenaren keken ongeveer tien minuten tegen die achterstand aan: Maher zag zijn schot nog gekeerd worden, maar via Chelsea-verdediger Trevoh Chalobah vloog de rebound na een dik kwartier spelen alsnog tegen de touwen: 1-1.

Op slag van rust draaide PSV de wedstrijd definitief om. Clint Leemans vond Steven Bergwijn, die de rust bewaarde en met een fraai wippertje afrondde. PSV overleefde na rust een paar grote kansen voor Tammy Abraham en had zelf verder afstand kunnen nemen via invaller Luiz Beto da Silva, maar gescoord werd er niet meer. PSV plaatst zich daardoor voor de finale, waarin het stuit op de winnaar van de andere halve eindstrijd tussen FC Porto en Villarreal Onder-21. Die wedstrijd vindt pas op 20 april plaats.