voetbalzone

PSV treedt met nooit voorziene basiself aan tegen ADO

Daniel Cabot Kerkdijk01 nov 2020, 14:43
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2020, 14:43
Advertentie

PSV heeft zondagmiddag het basiselftal voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag bekendgemaakt. Bij het door coronabesmettingen en blessureleed geplaagde team van trainer Roger Schmidt maakt Adrian Fein zijn debuut in de basis. Ryan Thomas en Mauro Junior zijn dit keer de gelegenheidsbacks van de Eindhovenaren.

PSV mist in totaal dertien spelers: vier blessuregevallen (Marco van Ginkel, Érick Gutiérrez, Maximiliano Romero en Armando Obispo) en negen coronabestemmingen in de A-selectie. Jorrit Hendrix en Vincent Müller zijn dit weekend positief bevonden. Eerder werden Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever positief getest. Bij Jong PSV zijn vijf voetballers besmet: Shurandy Sambo, Justin De Haas, Djenairo Daniels, Cheick Touré en Kyan van Dorp.

PSV verzocht de KNVB eerder dit weekeind opnieuw om de thuiswedstrijd tegen ADO uit te stellen, maar de Eindhovense club moet spelen van de bond. PSV diende vrijdag bij de voetbalbond al een verzoek in. De ploeg van Schmidt speelde donderdag op Cyprus in de Europa League tegen Omonia Nicosia (1-2) en moet komende week naar Griekenland voor het duel met PAOK Saloniki

Lars Unnerstall, de licht aangeslagen Philipp Max en Noni Madueke starten op de bank. Meer spelers uit de A-selectie zijn niet beschikbaar. Ismael Saibari, Richard Ledezma, Mathias Kjølø en Luis Felipe zijn vanuit Jong PSV overgeheveld en completeren de bank.

Opstelling PSV: Mvogo; Thomas, Teze, Boscagli, Mauro Junior; Sangaré, Fein; Götze Ihattaren; Malen en Zahavi

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Rigo, Ratiu, Goossens, Bourard, Del Fabro, Philipp, Pinas, Kramer, Faye.

Bezig met laden …