voetbalzone

PSV trekt alle registers open: ‘spetterend aanbod’ voor Xavi Simons ligt klaar

Jordi Tomasowa05 jul 2023, 06:48
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 06:48
Advertentie

PSV hoopt snel duidelijkheid te krijgen van Xavi Simons over het verlengen van zijn contract, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Doorgaans betrouwbare bronnen stellen dat de club hem ‘naar PSV-begrippen een spetterend aanbod’ heeft gedaan. Uiterlijk half juli verwachten de Eindhovenaren dat Simons een beslissing neemt.

Een exact aanbod wordt door Rik Elfrink niet genoemd. De clubwatcher van PSV sprak eerder tegenover Voetbalzone wel de verwachting uit dat Simons nog een jaar in Eindhoven zal blijven. “Ik denk, en dat heb ik constant gezegd, dat hij gewoon gaat blijven. Eind vorige week hebben ze weer met elkaar om de tafel gezeten. Er zullen toch een keer spijkers met koppen moeten worden geslagen”, aldus Elfrink. “Inmiddels is PSV begonnen aan de voorbereiding en wil de club snel duidelijkheid hebben. Ook vanuit het kamp-Simons wil men duidelijkheid. Ze willen snel een beslissing nemen. Je hebt in de voetballerij alleen nooit honderd procent zekerheid."

Zelfs als de handtekeningen zijn gezet, kan het volgens Elfrink nog alle kanten op. "Als hij het fantastisch gaat doen in augustus, zal er altijd speculatie blijven. Ook als hij heeft bijgetekend. Die vragen blijven komen", stelt Elfrink. Verschillende topclubs houden de ontwikkelingen rond Simons in de gaten. Zo werd de aanvaller onder meer gelinkt aan Arsenal, Manchester United en Borussia Dortmund. "Maar zijn plan is op dit moment nog steeds PSV. En dan wordt hij de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis."

Elfrink schrijft nu dat PSV uiterlijk half juli een beslissing van Simons verwacht. Uiteraard kan er daarna nog verder onderhandeld worden, maar de intentie is er wel om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. PSV wil die duidelijkheid voor zichzelf om zo een herhaling van de 'Cody Gakpo-taferelen' die zich vorige zomer afspeelden te voorkomen. Gakpo flirte destijds enkele weken met een toptransfer naar Manchester United om alsnog bij PSV te blijven. Afgelopen winter vertrok hij alsnog naar Liverpool.

Stewart en Bosz
Technisch directeur Earnest Stewart en Peter Bosz lieten zich dinsdag bij de presentatie ook uit over een mogelijk langer verblijf van Simons. “Iedereen weet dat er een clausule is”, erkende Stewart. “We zijn al een tijdje met hem in gesprek. Eerst met zijn oude management en nu met zijn nieuwe. Hij heeft zich stormachtig ontwikkeld, dus wij willen hem heel graag behouden.” Bosz heeft naar eigen zeggen ‘een prima gesprek’ met Simons gehad, maar stipte aan dat de Oranje-international uiteindelijk degene is die moet beslissen of hij voor een langer verblijf bij PSV kiest.

Bezig met laden …