voetbalzone

PSV treuzelt niet en identificeert gewenste opvolger Xavi Simons

Rian Rosendaal16 jul 2023, 15:59
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 15:59
Advertentie

PSV schakelt snel door na het vertrek van Xavi Simons naar Paris Saint-Germain. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad verzekert op basis van diverse bronnen dat Charles De Ketelaere de belangrijkste kandidaat is om de vertrokken middenvelder op te volgen in het Philips Stadion. De clubwatcher meldde vrijdag al dat PSV onlangs geïnformeerd heeft naar de 22-jarige aanvallende middenvelder van AC Milan. Volgens Elfrink lijkt een koopdeal in ieder geval onhaalbaar voor PSV.

Elfrink schreef vrijdag dat De Ketelaere 'een van de vele opties deze transferzomer is die in beeld is bij PSV’. De club van trainer Peter Bosz was toen nog niet concreet voor de Belgische middenvelder, wat nu dus wel het geval lijkt te zijn vanwege de terugkeer van Simons bij PSG. PSV moet bij een definitieve transfer waarschijnlijk wel een flink bedrag neerleggen, aangezien de Italianen vorig jaar nog liefst 35,5 miljoen euro overmaakten naar Club Brugge voor De Ketelaere. Technisch directeur Earnest Stewart onderzoekt hierdoor andere mogelijkheden om zaken te kunnen doen in Milaan. De speler in kwestie staat naar verluidt open voor een vervolg van zijn loopbaan bij PSV.

De Ketelaere werd een jaar geleden met veel verwachtingen binnengehaald door Milan, maar heeft daar afgelopen seizoen niet aan kunnen voldoen. De negenvoudig jeugdinternational kwam tot veertig optredens, maar wist geen een keer het net te vinden. Wel fungeerde hij één keer als aangever. De Ketelaere reikte met Milan tot de halve finale van de Champions League, waarin Internazionale te sterk bleek. Door de vierde plaats in de Serie A komt hij met de Milanese grootmacht komend seizoen sowieso weer uit in het miljardenbal.

Simons
PSV maakte zondagochtend bekend dat Simons voor zes miljoen euro en per direct terugkeert bij PSG. Fabrizio Romano wist kort daarna te melden dat RB Leipzig de beste papieren heeft om de aanvallende middenvelder op huurbasis over te nemen. De transfermarktexpert benadrukt wel dat het slechts om een seizoen gaat en dat PSG absoluut geen koopoptie wil opnemen in de huurdeal met de Duitse Champions League-deelnemer. Dinsdag wordt er een definitief besluit genomen over Simons, die in Parijs een vierjarig contract gaat ondertekenen.

Bezig met laden …