voetbalzone

PSV verblijdt middenvelder één dag voor verjaardag met nieuw contract

Erik van Dam15 feb 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2013, 09:20
Advertentie
/

PSV en Peter van Ooijen blijven nog jaren aan elkaar verbonden. De club uit Eindhoven brengt vrijdagmorgen naar buiten dat de middenvelder een nieuw contract heeft gesigneerd, dat hem sowieso tot 2014 bindt. Daarbij is er een optie ingesloten om nog langer samen door te gaan. Van Ooijen staat op zes duels in het eerste elftal van PSV, maar moet nog wel zijn debuut in de Eredivisie maken.

Van Ooijen voegde zich al op elfjarige leeftijd bij PSV, nadat hij eerder voor FC Den Bosch speelde. Dick Advocaat haalde hem voor aanvang van dit seizoen bij de selectie en gunde Van Ooijen in augustus zijn debuut in de Europa League. Dat verliep uitstekend, want PSV won met 9-0 van FK Zeta en Van Ooijen scoorde direct tweemaal.

Nadien kwamen er nog optredens bij tegen Achilles ’29, AIK Solna, EHC, Napoli en Rijnsburgse Boys. In het bijzijn van zijn vader, technisch manager Marcel Brands en PSV-aanvoerder Mark van Bommel zette Van Ooijen vrijdag zijn handtekening. “Van Bommel helpt mij veel, maar ook de andere spelers zoals Kevin Strootman en Orlando Engelaar steunen me”, zegt hij op de clubwebsite. Zaterdag wordt hij 21 jaar.

Bezig met laden …