voetbalzone

PSV verlengt met begeerde schakel: ‘Ik wil kampioen worden’

Erik van Dam09 apr 2013, 17:22
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2013, 17:22
Advertentie

Jetro Willems en PSV hebben hun samenwerking verlengd. De negentienjarige linksback uit Rotterdam tekende in de zomer van 2011 een vijfjarig contract in Eindhoven; daar komt nu een seizoen bij. Willems werd aanvankelijk gehaald als back-up achter Erik Pieters en Abel Tamata, maar door blessureleed bij die twee kwam de carrière van de verdediger plots in een stroomversnelling.

/

Willems speelde tegen de verwachtingen in twintig wedstrijden in zijn eerste seizoen. Hij deed het zo goed, dat hij zijn plaats in het elftal behield. Bert van Marwijk nam hem bovendien mee naar het EK 2012 in Polen en Oekraïne: intussen speelde Willems al acht interlands voor Oranje. Direct na de winterstop van dit seizoen begon Pieters weer in de basis, nadat hij helemaal hersteld was. Hij sloeg echter een ruit stuk en dus hoefde Willems niet eens de concurrentie aan te gaan.

Inmiddels heeft de van Sparta Rotterdam overgenomen back al meer dan veertig competitieduels voor PSV achter zijn naam staan. Stoke City en Manchester City werden reeds gelinkt aan de jonge verdediger, maar PSV heeft snel gehandeld en hem een jaar langer aan zich gebonden. Met zijn nieuwe contract op zak maakt Willems jacht op zijn volgende doel. “Kampioen worden met PSV, daarvoor moeten we zondag eerst winnen van Ajax.”

Bezig met laden …