voetbalzone

PSV-voorganger lovend over Willems: 'Hij heeft alles, in potentie Europese top'

Matthijs van Laar13 mrt 2013, 13:25
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2013, 13:25
Advertentie
/

Jetro Willems gaat, mits hij zijn capaciteiten volledig weet te benutten, een prachtige voetbaltoekomst tegemoet. Dat denkt althans Arthur Numan, die in de jaren negentig furore maakte op de linksbackpositie bij PSV. Hij noemt de jonge international ‘in potentie Europese top’.

Willems, nog altijd pas achttien jaar, heeft al een Europees kampioenschap achter de rug en maakt geregeld deel uit van de basiself van PSV. Voor een speler van zijn leeftijd, absoluut geen vanzelfsprekendheid. “Willems heeft op jonge leeftijd al ontzettend veel meegemaakt en dat geeft hem een voorsprong op anderen”, denkt Numan, die wel opmerkt dat de tiener zo nu en dan op verdedigend vlak wel eens een steekje laat vallen.

Volgens de scout van onder meer Aston Villa en AZ komt dat mede voort uit het gebrek aan focus bij Willems. De verdediger zou te veel bezig zijn met randzaken. “Willems heeft alles om het ver te schoppen, maar dan moet hij wel weer alleen de dingen gaan doen waarvoor hij op het veld staat”, aldus Numan.

Bezig met laden …