voetbalzone

PSV vreest nieuwe straf: dit is hoe fans het uitvak in Lens achterlieten

Jordi Tomasowa25 okt 2023, 08:43
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Bij de rellen, dinsdagavond voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen RC Lens en PSV, zijn 24 mensen lichtgewond geraakt. Dat meldt de Franse politie. Om hoeveel Nederlandse supporters het gaat, is niet bekend.

PSV was met tweeduizend fans afgereisd naar Lens. De sfeer in het centrum van Lens was dinsdagavond voorafgaand aan het duel zeer grimmig. Hooligans van PSV en RC Lens hadden elkaar gevonden in een van de hoofdstraten van de Franse stad.

Het zou mis zijn gegaan toen een groep van zo'n tweehonderd man zich vanuit het centrum van de stad naar het stadion begaf. Eerst braken rellen uit in de stad zelf, daarna in de buurt van het stadion. De politie gebruikte traangas en wapenstokken.

In de rust van de Champions League-wedstrijd lieten PSV-fans zich opnieuw van hun slechtste kant zien, zo concludeerden diverse aanwezige journalisten in het stadion. Onder meer uit beelden in handen van Rik Elfrink bleek dat supporters het thuispubliek aanvielen met stoelen en vuurwerk.

Jeroen Kapteijns van De Telegraaf deed op X verslag van de verhitte situatie in het Stade Bollaert-Delelis. "In de rust is het onrustig op tribune. Er wordt met vuurwerk en stoeltjes gegooid vanuit het uitvak."

Reactie De Jong
Aanvoerder Luuk de Jong liet na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Lens weten niet te spreken te zijn over het gedrag van rellende PSV-supporters in Lens. “Dat is altijd vervelend, dit soort dingen wil je niet zien. Het is een klein groepje dat dat doet. Ze verpesten het voor de anderen.”

De autoriteiten in Lens rekenden vooraf op 'bijna tweeduizend Nederlandse aanhangers, van wie ongeveer vijfhonderd hooligans'. PSV-fans misdroegen zich vorig jaar ook al op bezoek bij Arsenal. Dat kwam de Eindhovenaren op een uitwedstrijd zonder publiek te staan en een boete. PSV moet nu vrezen voor een nieuwe straf. "Degenen die al voor Sevilla hebben geboekt kunnen alvast annuleren”, waarschuwde Kapteijns dinsdagavond al.

Bezig met laden …