voetbalzone

PSV wacht 38 jaar op zege in Duitsland: 'Wolfsburg is geen wereldploeg'

Matthijs van Laar21 okt 2015, 09:56
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 09:56
Advertentie
voetbalzone

PSV moet door de nederlaag bij CSKA Moskou aan de bak tegen VfL Wolfsburg. Bij een nieuwe verliespartij geven de Eindhovenaren het initiatief uit handen. Oud-doelman Ronald Waterreus denkt dat het elftal van Phillip Cocu een goede kans heeft om een resultaat te boeken, al bieden de statistieken weinig hoop.

De laatste keer dat PSV in Duitsland een wedstrijd won, dateert namelijk van een kleine 38 jaar geleden. Op 7 december 1977 werd Eintracht Braunschweig op eigen veld verslagen. “Maar Wolfsburg is geen wereldploeg”, zegt Waterreus op NUsport. “PSV is absoluut niet kansloos, zeker als je de wedstrijd tegen Manchester United en de tweede helft tegen CSKA Moskou in ogenschouw neemt.”

PSV versloeg het elftal van Louis van Gaal na een 0-1 achterstand (2-1) en kwam ook in Moskou terug. Bijna werd na rust een 3-0 achterstand weggewerkt. “Ze hadden daar kunnen en moeten winnen”, vindt Waterreus. “En dan had PSV in de komende twee wedstrijden tegen Wolfsburg aan één zege al genoeg gehad om Europees te overwinteren.”

Bezig met laden …