voetbalzone

'PSV was één van de clubs die mij wilde huren, dat klopt'

Erik van Dam21 sep 2011, 17:16
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2011, 17:16
Advertentie

Eind juli bracht De Telegraaf naar buiten dat PSV voornemens was Ronnie Stam te huren van Wigan Athletic. De Nederlander zat toen tussen zijn eerste en tweede seizoen bij the Latics in en was in beeld om de defensie in Eindhoven extra armslag te geven. Er werd toen aangegeven dat men in Engeland niet zat te wachten op een vertrek van Stam en de hoofdrolspeler zelf bevestigt die lezing in een interview met Voetbal International.

/

“Er waren verschillende clubs die mij wilden kopen of huren. PSV was een van die clubs, dat klopt, maar voor Wigan was een vertrek onbespreekbaar. (Trainer Roberto, red.) Martinez wilde mij absoluut niet laten gaan. Je ontwikkelt je goed, je blijft hier, vertelde hij. Ik wil ook helemaal niet weg. En áls ik al weg wilde, ik heb met mijn volle verstand een driejarig contract getekend. Daar kom je ook niet zomaar onderuit”, laat Stam nu weten.

De rechtsachter speelde zes jaar bij NAC Breda en twee seizoenen bij FC Twente, alvorens hij de stap naar het buitenland zette. De 27-jarige Bredanaar ligt nog twee jaar vast in Engeland en kwam in zijn debuutseizoen tot 25 wedstrijden. Dit seizoen viel Stam viermaal in bij Wigan, dat op een teleurstellende vijftiende plaats staat. Vanwege een blessure miste de Nederlander een fors deel van de voorbereiding; in de komende wedstrijden tegen Tottenham Hotspur, Aston Villa, Bolton Wanderers en Newcastle Untied hoopt Stam zijn eerste basisplaats af te dwingen.

Bezig met laden …