voetbalzone

'PSV was heel mooi begin van mijn carrière, ik speelde er met Ronaldo'

Daniel Cabot Kerkdijk14 sep 2011, 08:10
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2011, 08:10
Advertentie

AEK Athene gaat donderdagavond in het kader van de Europa League op bezoek bij Anderlecht en dat is voor Eidur Gudjohnsen een speciaal duel. Vader Arnor speelde immers in het verleden voor de Brusselaars. "Bij elke thuismatch zat ik in de tribune om naar mijn vader te kijken", vertelt de IJslander aan Het Nieuwsblad. "Zeven jaar lang. Voor mij was mijn pa toen de beste voetballer ter wereld en Anderlecht de beste club ter wereld. Ik sliep zelfs in Anderlecht-shirt."

/

Gudjohnsen heeft in zijn carrière voor heel wat mooiere clubs dan zijn vader gespeeld. Voor zijn periode bij onder meer Chelsea en Barcelona kwam hij enkele jaren voor PSV uit. "PSV was inderdaad een heel mooi begin van mijn carrière. Ik speelde er nog met Ronaldo, maar heb geen contact meer met hem. Bij Chelsea kreeg ik alle vertrouwen van José Mourinho en Frank Lampard bel ik nog geregeld."

"In Barcelona heb ik nog altijd een huis in de buurt van Lionel Messi en Xavi", vervolgt Gudjohnsen, die in juli een tweejarig contract met AEK tekende in de hoop zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Mijn twee zonen hebben lang bij de Barcelona-school gevoetbald, maar zijn nu bij mij in Athene."

Bezig met laden …