voetbalzone

PSV weet eerste horde in Champions League-avontuur

Tom Rofekamp24 jul 2023, 12:21
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 12:21
Advertentie

De loting voor de derde voorronde van de Champions League is bekend. PSV neemt het in een tweeluik op tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. De eerste wedstrijd wordt op 8 of 9 augustus gespeeld in Eindhoven, waarna de return op 15 augustus in Oostenrijk plaatsvindt.

PSV kon maandag zes tegenstanders loten: Servette FC (Zwitserland), Racing Genk (België), Panathinaikos (Griekenland), FK Dnipro (Oekraïne), Sturm Graz (Oostenrijk) en Backa Topola (Servië). Sturm Graz is uit de koker gekomen. Die Schwoazn werden tweede in de Oostenrijkse Bundesliga, waarmee ze net als PSV in de derde voorronde van het miljardenbal instroomden.

Afgelopen seizoen stroomde PSV in exact dezelfde ronde in. Toen schakelden de Eindhovenaren AS Monaco over twee duels uit. Het Rangers van Giovanni van Bronckhorst bleek in de play-offronde echter een maatje te groot. De Schotten waren over twee wedstrijden met 2-3 te sterk en stoomden door naar de groepsfase, waar ze onder meer Ajax troffen.

Later maandag vindt ook de loting voor de derde voorronde van de Europa League en de Conference League plaats. AZ, dat in laatstgenoemde competitie instroomt, weet dan zijn tegenstander. Ook FC Twente komt erachter wie het kan treffen. De ploeg van Joseph Oosting moet in de tweede ronde echter nog afrekenen met het Zweedse Hammarby IF.

Bezig met laden …