voetbalzone

PSV werkt aan stunt voor Bosz met terugkeer van publiekslieveling

Rian Rosendaal13 jun 2023, 08:44
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 08:44
Advertentie

Georginio Wijnaldum is serieus in beeld bij PSV, weten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad maandag te melden. De inmiddels 32-jarige middenvelder moet een van de eerste aankopen worden van de nieuwe hoofdtrainer Peter Bosz. Wijnaldum, die tussen 2011 en 2015 al voor PSV uitkwam, zei zondag in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij alle opties openhoudt wat betreft een eventuele terugkeer in de Eredivisie.

Wijnaldum staat nog tot medio 2024 onder contract bij Paris Saint-Germain, maar diens toekomst lijkt niet in Parijs te liggen. AS Roma, dat hem afgelopen seizoen huurde van PSG, wil de koopoptie waarschijnlijk niet lichten, waardoor de routinier zijn opties aan het bekijken is. De leiding van PSV hoopt dat Wijnaldum deze zomer openstaat voor een terugkeer in het Philips Stadion, al is de interesse volgens het Eindhovens Dagblad nog niet concreet te noemen. Hij zal sowieso genoegen moeten nemen met een salaris dat beduidend lager ligt dan zijn huidige inkomen bij PSG.

Er is nog veel onduidelijk over de toekomst van Wijnaldum en dat voelt niet goed voor de 32-jarige middenvelder. "De onzekerheid is wel vervelend, ook voor mijn familie", zei hij tegen het Algemeen Dagblad. "Het liefst zou je duidelijkheid willen. Of ik volgend seizoen in de Eredivisie te bewonderen kan zijn? Ik maak mijn keuzes op gevoel. Als ik vind dat ik naar Nederland moet of wil, dan zou ik die keuze maken. Maar die heb ik nu nog niet gemaakt. Je moet kijken welke opties je krijgt gedurende de transferperiode."

Het belangrijkste voor de Oranje-international is dat hij het plezier in het voetbal weer terugvindt. "Ik wil spelen, omdat ik twee jaar minder gevoetbald heb. Het is normaal dat het plezier wat minder wordt als je in zulke situaties zit. Ik heb ook zo veel jaren wel dat plezier gehad. Je ging het dan als normaal zien, maar het is niet altijd normaal dat je plezier hebt. Als je geblesseerd bent, voel je je ook niet altijd meer onderdeel van het team. Als je geblesseerd raakt en je weer kan spelen, dan ben je zo blij."

Wijnaldum meldde zich begin augustus in de Italiaanse hoofdstad, debuteerde namens Roma in de Serie A en brak vervolgens tijdens een training zijn scheenbeen. Als gevolg daarvan moest de rechtspoot maar liefst zes maanden revalideren, waardoor hij ook het WK in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan. Uiteindelijk speelde Wijnaldum dit seizoen 23 officiële wedstrijden voor Roma, waarin hij goed was voor twee doelpunten en een assist. Tijdens de verloren Europa League-finale tegen Sevilla kwam Wijnaldum eind mei als invaller 52 minuten in actie.

Succesvolle eerste periode
In zijn eerste periode in het shirt van PSV kwam Wijnaldum tot 154 officiële duels, met daarin 56 doelpunten en 24 assists. De voormalig speler van Feyenoord, Newcastle United en Liverpool verliet Eindhoven acht jaar geleden met een landstitel, de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal op zijn erelijst. Wijnaldum is met Oranje momenteel in voorbereiding op de halve finale in de Nations League van aanstaande woensdag tegen Kroatië.

Bezig met laden …