voetbalzone

PSV wil 'grote belofte' verhuren maar behouden voor Eredivisie

Daniel Cabot Kerkdijk03 jul 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 00:10
Advertentie
/

Marcel Ritzmaier heeft komend seizoen geen toekomst bij PSV en daarom hoopt de club de middenvelder te kunnen verhuren. De twintigjarige linkspoot zou ook met Jong PSV kunnen uitkomen in de Jupiler League, maar de Eindhovense club geeft er de voorkeur aan om de Oostenrijker te behouden voor de Eredivisie. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

De regionale krant meldt dat PSV in de jeugdinternational nog altijd een ‘grote belofte’ ziet, maar met de komst van Adam Maher is er voor Ritzmaier al helemaal geen plek meer over voor op het middenveld. Er hebben inmiddels al enkele clubs geïnformeerd naar Ritzmaier en vermoedelijk gaat dat om SC Cambuur-Leeuwarden en Heracles Almelo, maar van concrete belangstelling is geen sprake.

Ritzmaier, die nog maar één seizoen vastligt in het Philips Stadion, kwam in februari 2010 over van Austria Kärnten. De belofte debuteerde in oktober 2011 in het eerste elftal van PSV in de KNVB bekerwedstrijd tegen de amateurs van FC Lisse (3-0 winst). Ritzmaier maakte zijn Europese debuut één jaar later in de uitwedstrijd tegen Legia Warschau (0-3 winst).

Bezig met laden …