voetbalzone

PSV wint in bloedheet Griekenland voorlaatste duel van voorbereiding

Bart Kruyt26 jul 2012, 22:00
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2012, 22:00
Advertentie

PSV heeft de zeges op de Polish Masters tegen Athletic Bilbao (1-0) en Benfica (3-1) een goed vervolg gegeven. De ploeg van Dick Advocaat won donderdagavond in een bloedheet Griekenland met 0-2 van PAOK Saloniki, dankzij doelpunten van Ola Toivonen en Kevin Strootman. Vrijdag vliegt PSV door naar Berlijn, waar 1. FC Union Berlin de laatste tegenstander zal zijn in de voorbereiding.

Bij een temperatuur van ongeveer dertig graden speelde PSV een degelijke wedstrijd. De ploeg kreeg ook de eerste kans, via Kevin Strootman, maar hierna moest Przemyslaw Tyton een doelpunt van PAOK voorkomen. Het tempo lag niet hoog, maar na een halfuur kwam PSV toch op voorsprong. Luciano Narsingh schreef zijn eerste assist in een PSV-shirt op zijn naam, door Toivonen in staat te stellen om de score te openen.

Narsingh leverde ook bijna nog zijn tweede assist, maar op aangeven van de rechtsbuiten schoot Jeremain Lens op de lat, terwijl Dries Mertens even daarvoor ook al het houtwerk had geraakt. PSV bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij en vond alsnog de tweede goal, toen Strootman een vrije trap binnenschoot. Hierna kon de ploeg de wedstrijd rustig uitspelen.

Bezig met laden …