voetbalzone

PSV zet door en hoopt gewillige Anwar El Ghazi snel te presenteren

Wessel Antes27 aug 2022, 12:02
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2022, 12:02
Advertentie

PSV maakt haast met het binnenhalen van Anwar El Ghazi, zo meldt journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zaterdagochtend. De 27-jarige aanvaller wil graag terug naar Nederland en een persoonlijk akkoord lijkt daardoor geen probleem, al is het nog niet zeker of Aston Villa El Ghazi transfervrij wil laten vertrekken. De Eindhovenaren hopen op die manier een goedkope versterking in de aanvalslinie toe te voegen.

Hoewel een vertrek van Cody Gakpo naar Manchester United allerminst zeker is wil PSV El Ghazi hoe dan ook aantrekken. Vanwege zijn veelzijdigheid ziet trainer Ruud van Nistelrooij de buitenspeler graag naar Eindhoven toekomen. El Ghazi speelde in zijn carrière 172 officiële wedstrijden als rechtsbuiten en 81 als linksbuiten. Ook speelde hij 21 keer in de punt van de aanval.

Woensdag werd PSV uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League, waardoor een vervolg in de Europa League volgt. In de pijnlijk verlopen wedstrijd tegen Rangers (0-1 verlies) werd de zwakke bezetting in de aanvalslinie bij PSV zichtbaar. Noni Madueke is de rest van het kalenderjaar uitgeschakeld, waardoor de opties op de rechterflank beperkt zijn. Ismael Saibari vult die positie sinds de blessure van Madueke in, met daarachter Johan Bakayoko als optie.

Sinds 2019 staat El Ghazi onder contract bij Aston Villa, dat negen miljoen euro voor hem betaalde aan Lille OSC. De tweevoudig Oranje-international raakte vorig jaar uit the gratie bij the Villans en werd in januari op huurbasis naar Everton gestuurd. Daar werd het niet veel beter, want Frank Lampard deed slechts in twee officiële duels een beroep op El Ghazi. De voormalig Ajacied staat op 119 officiële duels voor Aston Villa, waarin hij goed was voor 26 goals en zestien assists. Zijn contract loopt tot medio 2023.

Bezig met laden …