voetbalzone

PSV ziet Guardado na drie jaar terugkeren naar Spanje

Chris Meijer07 jul 2017, 19:10
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2017, 19:10
Advertentie

Andrés Guardado verruilt PSV voor Real Betis, zo hebben beide clubs via officiële kanalen bevestigd. De Mexicaanse middenvelder doorliep vrijdag de medische keuring en tekent een contract dat hem voor drie jaar aan de Spaanse club verbindt. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van 2,3 miljoen euro gemoeid.

De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot 2,7 miljoen. PSV nam de dertigjarige middenvelder twee jaar geleden voor 2,8 miljoen over van Valencia, nadat Guardado eerst één seizoen op huurbasis in Eindhoven had gespeeld. In Eindhovense dienst werd hij tweemaal kampioen van Nederland. Marcel Brands, technisch manager bij PSV, liet in een eerder stadium al weten dat er afspraken gemaakt waren over een vertrek van Guardado.

“Andrés kon vorig jaar al naar de Verenigde Staten en we hebben hem nog een jaar kunnen behouden. Daarbij zijn met hem ook afspraken gemaakt over dit jaar en we kunnen ons nu niet ineens anders gaan opstellen”, sprak Brands over Guardado, die in Eindhoven nog een contract tot 2018 had. Betis-directeur Lorenzo Serra Ferrer verklapte donderdagavond al dat Guardado zijn loopbaan zou gaan vervolgen in Sevilla. “Hij heeft ervoor gekozen om zich bij Betis voor te bereiden op zijn vierde WK-deelname.”

Guardado is geen onbekende in LaLiga, want speelde jarenlang voor Deportivo de La Coruña en Valencia. Daarnaast bracht de middenvelder nog een halfjaar op huurbasis door bij Bayer Leverkusen. De 138-voudig Mexicaans international begon zijn loopbaan in eigen land bij Atlas Guadalajara, dat hem in 2007 voor zeven miljoen euro verkocht aan Deportivo.

Bezig met laden …