PSV zit bij rust dankzij Isaac Babadi en Luuk de Jong op rozen

Jeroen van Poppel08 aug 2023, 21:02
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:20

Isaac Babadi heeft dinsdagavond zijn allereerste officiële doelpunt gemaakt voor PSV. De nummer 10, die het vertrouwen krijgt van Peter Bosz, maakte in de derde voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz al in de vierde minuut de openingstreffer: 1-0. Aanvoerder Luuk de Jong maakte vervolgens binnen 32 minuten spelen twee doelpunten, waardoor PSV al snel met 3-0 leidde. Kort voor rust maakte Jon Gorenc Stankovic er echter 3-1 van, waardoor Sturm Graz nog in de wedstrijd zit.

Babadi schoot dinsdag van een meter of vijftien binnen nadat Johan Bakayoko de bal breed had gelegd. Babadi maakte afgelopen vrijdag in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord (0-1 winst) zijn debuut in de basis. De aanvallende middenvelder maakte ook in de wedstrijd om de Nederlandse Super Cup direct een doelpunt door de bal artistiek over Justin Bijlow te stiften, maar zag die treffer afgekeurd worden door de VAR vanwege buitenspel in de aanloop daarnaartoe. De pas achttienjarige Babadi krijgt door de blessure van Guus Til voorlopig het vertrouwen op de nummer 10-positie. PSV is dicht bij een huurdeal met Bayern München voor Malik Tillman, die een extra concurrent zal worden voor Babadi.

PSV heerste in de eerste helft en maakte er in de 23ste minuut 2-0 van. Bakayoko haalde op rechts de achterlijn en bracht de bal vanaf daar voor het doel. Een prachtige kopbal van Luuk de Jong bij de eerste paal leverde het tweede doelpunt van PSV op. Na ruim een half uur spelen werd het nog mooier voor PSV. Het schot van Noa Lang ging recht op Kjell Scherpen af, die een rebound toestond aan De Jong. De spits van PSV pegelde de bal vernietigend binnen: 3-0. Vijf minuten voor rust deed Sturm Graz via een hoekschop wat terug. Stankovic klopte Patrick van Aanholt in de lucht en kopte binnen: 3-1. Twee minuten later scoorde Van Aanholt aan de overzijde, maar de linksback van PSV stond buitenspel en werd teruggefloten.