voetbalzone

PSV'er gaat niet rebelleren: 'Dit zijn ook de wetten van een topclub'

Erik van Dam16 aug 2012, 10:15
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2012, 10:15
Advertentie

Mathias Zanka Jörgensen werd aan het einde van het vorige seizoen door PSV naar de Eredivisie gehaald. Men zat in Eindhoven al vrij lang achter de verdediger aan en uiteindelijk lukte het, hem met een vierjarig contract op zak binnen te halen. Nu hij er eenmaal is, komt Zanka echter niet direct aan spelen toe. Dick Advocaat nam de Deen zelfs niet op in zijn wedstrijdselectie voor de seizoensouverture tegen RKC Waalwijk.

/

Zanka, die vorig seizoen bij FC Kopenhagen geplaagd werd door een vervelende blessure, blijft echter optimistisch. “Al sinds de oefenwedstrijd tegen Benfica heb ik het gevoel dat ik er klaar voor ben”, geeft hij aan. De ontmoeting tussen RKC en PSV sloeg hij niet vanaf de bank en ook niet vanaf de tribune gade. “Ik zat thuis voor de televisie. Ach, dit is één wedstrijd, ik ga echt niet hopen dat anderen fouten maken.”

Ondanks dat hij het moeilijk vindt, zegt Zanka in het Algemeen Dagblad dat hij niet gaat rebelleren. “Ik moet professioneel blijven, dit is een mentale test. Ik voel dat ik er klaar voor ben, maar de trainer beslist. Ik ben geen heel jonge voetballer meer, die weet dat hij geduldig moet zijn. Aan de andere kant zijn dit ook de wetten van een topclub.”

Bezig met laden …