voetbalzone

PSV’er kon naar Arsenal: ‘Wenger zei: ‘ik heb die jongen nodig’’

Gijs Freriks25 nov 2016, 16:25
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2016, 16:25
Advertentie

Oleksandr Zinchenko maakte in juli de overstap van FK Ufa naar Manchester City, maar de aanvallende middenvelder had al veel eerder in Engeland terecht kunnen komen. De negentienjarige linkspoot stond namelijk in de serieuze belangstelling van Arsenal toen hij in de jeugdopleiding van Shakhtar Donetsk speelde.

/

Sandor Varga, gelicentieerd FIFA-makelaar, vertelt in een interview met Championat dat hij door Wenger werd gebeld: “Hij zei: ‘ik heb die speler nodig. Hij gaat in het eerste elftal spelen. Ik weet dat hij nog maar zeventien is, maar ik ga zijn familie een brief schrijven en dan zorg ik dat hij bij ons in het eerste komt te spelen’. Arsène had een jeugdwedstrijd van Shakhtar gezien en had aan twintig minuten voldoende om de potentie van Oleksandr in te schatten”, aldus de zaakwaarnemer.

Varga overhandigde de brief aan Zinchenko’s ouders, maar om onduidelijke redenen kwam het niet tot een akkoord met Arsenal. “Ik denk dat zijn loopbaan heel anders was verlopen wanneer hij toen naar Arsenal was gegaan. Wenger heeft later nog tien keer naar Zinchenko geïnformeerd en ik voelde me zelfs een beetje bezwaard omdat ik hem niet kon helpen. Hij plaagde mij dan en zei: ‘ik dacht dat je een autoriteit was in Oost-Europa...’.” Zinchenko speelt dit seizoen op huurbasis voor PSV.

Bezig met laden …