voetbalzone

PSV'er Sambo scheurt voorste kruisband af en kan transfer vergeten

Chris Meijer15 aug 2021, 15:01
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2021, 15:01
Advertentie

Shurandy Sambo heeft afgelopen week een zware knieblessure opgelopen. Er werd direct gevreesd dat de negentienjarige vleugelverdediger zijn voorste kruisband heeft afgescheurd, en zondag werd die diagnose ook gesteld. Door de blessure staat Sambo naar verwachting zes tot negen maanden aan de kant. De zware knieblessure komt op een moment dat Sambo net een besluit over zijn nabije toekomst had moeten nemen.

Sambo ligt bij PSV nog vast tot medio 2022 en de Eindhovenaren willen hem graag voor twee of drie jaar langer aan zich binden. Het Eindhovens Dagblad schreef dat de vleugelverdediger ‘genegen was’ daarop in te gaan, al bestond er nadrukkelijke belangstelling van Sassuolo. De Serie A-club was volgens de krant van plan om zich zaterdag met een in de woorden van het Eindhovens Dagblad ‘stevig bod’ te gaan melden bij PSV. Sassuolo had één miljoen euro willen betalen voor het nog tot medio 2022 lopende contract van Sambo.

Sassuolo heeft de zaak door de blessure van Sambo echter ‘on hold’ gezet en wacht het medisch onderzoek af. Nu Sambo inderdaad zes tot negen maanden uit de roulatie zal zijn, zal hij opnieuw zijn opties moeten bekijken. De jeugdinternational voorspelde vorige maand dat de kansen op speeltijd bij PSV voor hem zouden toenemen door het vertrek van Denzel Dumfries. In een interview met ESPN werd Sambo gevraagd of hij 'een beetje hetzelfde type' is als Dumfries. "Wel gewoon opkomend", antwoordde de jongeling. "Ik probeer daar met techniek wel meer aan toe te voegen. Zeker het loopvermogen probeer ik wel van hem te leren."

Sambo maakte in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal. Hij mocht op bezoek bij FC Utrecht (1-1) veertien minuten voor tijd invallen. In de Keuken Kampioen Divisie speelde Sambo vorig seizoen 35 wedstrijden voor Jong PSV, waarin hij zes doelpunten maakte en vijf assists gaf. PSV maakte vorige week vrijdag bekend dat de rechtsback mee mag trainen bij de A-selectie van Roger Schmidt.

Bezig met laden …