voetbalzone

PSV’er van één miljoen euro kan twee kanten op in Eredivisie

Erik van Dam24 jun 2015, 07:50
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2015, 07:50
Advertentie

PSV vindt het niet erg als Marcel Ritzmaier deze zomer vertrekt uit Eindhoven. De 22-jarige middenvelder van Oostenrijkse komaf kwam gaandeweg het seizoen 2009/10 naar Nederland, maar wist nooit een doorbraak te forceren bij PSV. Op huurbasis bij SC Cambuur ontwikkelde hij zich wel sterk en misschien gaat hij binnenkort wel terug naar Friesland. Nu is het sc Heerenveen dat belangstelling voor hem heeft.

voetbalzone

Trainer Dwight Lodeweges kent Ritzmaier nog uit hun gezamenlijke tijd in Leeuwarden. De coach zou het prettig vinden om opnieuw met de middenvelder samen te gaan werken en dus heeft sc Heerenveen interesse getoond. Ook AZ heeft echter belangstelling, zo weet het Eindhovens Dagblad. Ritzmaier, wiens contract bij PSV nog tot de zomer van 2018 loopt, heeft op het moment dus wat te kiezen.

PSV vraagt een afkoopsom van ongeveer één miljoen euro voor de Oostenrijker. Ritzmaier speelde in de Eredivisie niet meer dan negen wedstrijden voor PSV, waarvan vijf in het vorige seizoen. In de Europa League gebruikte trainer Phillip Cocu hem in totaal wel nog eens acht keer. Na de winterstop kwam Ritzmaier alleen nog maar aan de beurt bij het beloftenteam in de Jupiler League.

Bezig met laden …