voetbalzone

PSV'er voelt oproep voor Oranje aankomen: 'Ik kan het aan, nu al'

Dominic Mostert06 nov 2016, 11:20
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2016, 11:20
Advertentie

Joshua Brenet hoopt binnen afzienbare tijd te debuteren in de selectie van het Nederlands elftal. De vleugelverdediger van PSV, dit seizoen goed voor tien competitieduels, voelt naar eigen zeggen dat hij dicht tegen Oranje aan zit. Brenet is zich bewust van de concurrentie, maar acht zichzelf rijp voor een oproep van Danny Blind.

/

"De backposities zijn posities waar de kandidaten dicht bij elkaar zitten. Op rechtsback heb je Rick Karsdorp, Kenny Tete, maar die laatste zit er nu niet bij. Ik moet zeggen dat Karsdorp zeker tegen Frankrijk heel stabiel heeft gespeeld", erkent de PSV'er, die zaterdag als linksback de voorkeur kreeg boven Jetro Willems tegen FC Twente (1-1).

"Ik denk dat ik dat ook zou kunnen. Ook nu al. Als ik die ambitie niet zou hebben, kan ik beter stoppen", vervolgt Brenet in ELF Voetbal Magazine. De back zegt juist tegen goede tegenstanders op zijn best te zijn. Hij geeft zichzelf de taak om zoveel mogelijk en zo stabiel mogelijk te spelen: dan verwacht hij een kans te krijgen. Brenet geeft aan het elftal van Curaçao in zijn achterhoofd te houden, mocht hij toch nooit worden opgeroepen voor Nederland.

Bezig met laden …