voetbalzone

PSV’ers in Mexicaanse selectie voor kwalificatieduel

14 aug 2008, 21:30
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2008, 21:30
Advertentie
Sven-Göran Eriksson heeft de PSV-verdedigers Carlos Salcido en Francisco Rodríguez opgenomen in zijn 25-koppige selectie voor het WK-kwalificatieduel met Honduras, aankomende week in eigen land. Ook good-old Cuauhtemoc Blanco is weer van de partij.

Voor Rodríguez, die door de Eindhovenaren bij de start van het huidige seizoen werd overgenomen van Chivas Guadalajara, moet het zijn 42ste interland gaan worden. De 28-jarige Salcido gaat richting de 48.

Het meest opvallend is echter de terugkeer van Blanco. De aanvaller werd sinds het duel met Venezuela, iets minder dan een jaar geleden, niet meer opgeroepen. Eriksson is echter van mening dat de specifieke kwaliteiten van de speler van het Amerikaanse Chicago Fire de ploeg nog altijd van pas kunnen komen.

“Ik denk dat hij nog altijd van grote waarde kan zijn voor dit nationale elftal”, verklaarde de Zweed zijn keuze bij de bekendmaking van de selectie .

Mexico is naast Honduras ook ingedeeld met Canada en Jamaica in groep twee van de Midden-Amerikaanse kwalificatiezone. De beste twee plaatsen zich voor de laatste ronde, waarin zeven landen drie rechtstreekse WK-tickets betwisten. De nummer vier moet het opnemen tegen de nummer vijf uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne.

De volledige selectie:

Doel: Oswaldo Sanchez (Santos Laguna), Guillermo Ochoa (America) en Jesus Corona (Tecos UAG)

Verdediging: Rafael Márquez (FC Barcelona), Jonny Magallon (Chivas Guadalajara), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart), Carlos Salcido, (PSV) Francisco Rodríguez (PSV), Aaron Galindo (Eintracht Frankfurt), Fausto Pinto (Pachuca) en Edgar Castillo (Santos Laguna)

Middenveld: Gerardo Torrado (Cruz Azul), Pavel Pardo (VfB Stuttgart), Luis Perez (Monterrey), Fernando Arce (Santos Laguna), Andres Guardado (Deportivo La Coruña), Leandro Augusto (Pumas UNAM) en Francisco Torres (Santos Laguna)

Aanval: Guillermo Franco (Villarreal), Omar Bravo (Deportivo La Coruña), Carlos Vela (Arsenal), Cuauhtemoc Blanco (Chicago Fire), Carlos Ochoa (Monterrey), Matias Vuoso (Santos Laguna) en Giovani dos Santos (Tottenham Hotspur)
Bezig met laden …