voetbalzone

Publicatie van naaktfoto’s leidt tot persboycot: ‘Hebben jullie genoten?’

Daniel Cabot Kerkdijk16 jun 2014, 01:00
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2014, 01:00
Advertentie
voetbalzone

De selectie van Kroatië is woedend over de publicatie van naaktfoto’s van enkele voetballers bij het zwembad van het hotel. Op de foto’s is te zien hoe de spelers van bondscoach Niko Kovac naakt in het zwembad springen. De beelden verschenen zondag op internet en werden uitgebreid besproken.

De reactie vanuit de nationale selectie van Kroatië heeft niet lang op zich laten wachten; een boycot van de media. Alleen bij de officiële FIFA-verplichtingen met de pers zullen Kovac en zijn voetballers hun zegje doen. De oefenmeester staat achter het besluit van de voetballers.

De foto’s zijn van zaterdag, toen de selectie de vrije dag in het hotel doorbracht. Kovac reageerde gepikeerd op een vraag over de beelden. “Jullie hebben de beelden gezien? Hebben jullie er dan tenminste van genoten?”, vroeg de bondscoach zich af. “De spelers zullen geen interviews meer geven. Jullie moeten je eens in hen verplaatsen. Ze hebben familie, en wat als hun familie die foto’s ziet? Het is voor mijn spelers dus een moeilijke situatie.”

Bezig met laden …