voetbalzone

‘Publiek kan morren, zo zie je dat Ajax een prachtige en grote club is’

Gijs Freriks26 sep 2013, 13:40
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 13:40
Advertentie
/

Ajax ontsnapte woensdagavond aan een echec van jewelste. De Amsterdammers hadden een verlenging nodig om FC Volendam in de KNVB beker op de knieën te krijgen (4-2). Mike van der Hoorn speelde een belangrijke rol: hij kopte de bal na 112 minuten breed op Danny Hoesen, die de bevrijdende 3-2 maakte. Dat deed Van der Hoorn met verzuurde kuiten.

De van FC Utrecht overgekomen verdediger kwam voor de bekerwedstrijd slechts 21 officiële minuten in actie voor de regerend landskampioen. Van der Hoorn deed in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1) drie minuten mee en viel in het Champions League-duel met Barcelona na 73 minuten in. Woensdag werden er dus 120 minuten aan het totaal van dit seizoen toegevoegd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Van der Hoorn te maken kreeg met een krampaanval.

“Als je zo lang geen hele wedstrijd hebt gespeeld, is 120 minuten misschien te veel gevraagd”, zegt de stopper tegen Goal. “Hier word je wel sterker van. Ik ben daarom blij dat het een slijtageslag is geworden. Gelukkig was de steun van het publiek groot. Zo zie je dat Ajax een prachtige en grote club is. Het publiek kan morren als het niet gaat, maar voor vanavond verdienen de fans complimenten. De trainer heeft ook vertrouwen in me, maar mensen moeten niet vergeten dat ik pas twintig jaar ben, pas één seizoen in de Eredivisie in mijn benen heb. Ik moet nog veel leren.”

Bezig met laden …