voetbalzone

‘Publiekslieveling’ neemt na negen jaar afscheid van Manchester City

Gijs Freriks13 mei 2017, 23:45
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2017, 23:45
Advertentie

Pablo Zabaleta gaat Manchester City verlaten. De club maakt zaterdagavond bekend dat men in onderling overleg heeft besloten het aflopende contract van de 32-jarige rechterverdediger niet te verlengen, wat dus betekent dat de Argentijn na dit seizoen transfervrij zal zijn.

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Zabaleta ligt, maar Goal weet al te melden dat hij een tweejarig contract kan tekenen bij West Ham United. Hoe het ook zij: Zabaleta kan maximaal nog maar twee duels voor Manchester City spelen en zal na negen seizoenen afscheid nemen van de huidige nummer vier van de Premier League.

Zabaleta kwam over van Espanyol en won in het Etihad Stadium twee landstitels, twee keer de EFL Cup, één keer de Community Shield en één keer de FA Cup. De 58-voudig international speelde tot dusverre 332 wedstrijden voor de blauwhemden en daarin kwam hij tot 11 doelpunten en 28 assists.

“Zabaleta heeft de club laten weten nieuwe oorden te willen opzoeken, maar hij zal warme herinneringen blijven koesteren aan zijn tijd hier. De fans zullen komende dinsdagavond tegen West Bromwich Albion de kans krijgen om hun waardering te uiten voor een van de meest loyale en trouwe spelers van de club. Dat zal namelijk de laatste thuiswedstrijd van Pablo voor ons zijn”, zo valt er te lezen. Man City omschrijft hem verder in het statement als ‘een publiekslieveling’.

Bezig met laden …